Hur man startar om en iPhone (alla modeller)

Postat av iPhone Case Sverige

Vad du ska veta
För att starta om en iPhone X och senare, tryck och håll ned sidoknappen och volym ned-knapparna samtidigt.
Tidigare modeller: Tryck på och håll ned Sleep/Wake-knappen. När skjutreglaget för strömavstängning visas släpper du viloläge/vakna.
Den här artikeln förklarar hur du snabbt startar om vilken iPhone som helst. Behöver du återställa din telefon till det skick den var i när den lämnade fabriken? Utför en fabriksåterställning istället.

Hur man startar om iPhone X och senare
För att starta om en iPhone 13, iPhone 12 eller iPhone 11/XS/XR/X, följ dessa steg:

Tryck och håll ned sidoknappen och volym ned-knapparna samtidigt. Volym upp fungerar också, men att använda den kan ta en skärmdump av misstag.

iPhone X-bild som visar placering av knappar
När skjutreglaget för att stänga av visas släpper du sido- och volym ned-knapparna.

Flytta reglaget från vänster till höger för att stänga av telefonen.

En bra tid att rengöra din iPhone-skärm är när enheten är avstängd. Detta säkerställer att du inte av misstag trycker på några alternativ eller ändrar några inställningar av misstag.

Vänta 15-30 sekunder. När iPhone är avstängd håller du ned sidoknappen igen tills Apple-logotypen visas. Släpp sidoknappen och låt telefonen starta.

Hur man startar om iPhone (alla andra modeller)
För att starta om alla andra iPhone-modeller, följ dessa steg:

Tryck och håll ned Sleep/Wake-knappen. På äldre modeller sitter den på toppen av telefonen. På iPhone 6-serien och nyare är den på höger sida.

När skjutreglaget för strömavstängning visas på skärmen släpper du upp Sleep/Wake-knappen.

Flytta avstängningsreglaget från vänster till höger. Detta uppmanar iPhone att stängas av. En spinner visas på skärmen som indikerar att avstängningen pågår. Det kan vara mörkt och svårt att se.

När telefonen stängs av, tryck och håll ned vilo-/väckningsknappen.

När Apple-logotypen visas på skärmen släpper du knappen Vilo/Väck och väntar på att iPhone ska starta om.

Så här tvingar du omstart av iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11, iPhone XS/XR, iPhone X, iPhone 8 och iPhone SE 2
En grundläggande mjuk omstart löser många problem, men den löser inte alla. I vissa fall – till exempel när telefonen är helt frusen och inte svarar på att trycka på Sleep/Wake-knappen – måste du prova en tvångsomstart. Varken en omstart eller tvångsomstart raderar data eller inställningar på iPhone, så det finns inget att oroa sig för.

På iPhones med Face ID (iPhone 13-serien, iPhone 12-serien, iPhone 11-serien, iPhone XS/XR eller iPhone X), iPhone 8-serien eller iPhone SE 2, följ dessa steg för att utföra en tvångsomstart:

Tryck och släpp volym upp-knappen.

Tryck och släpp volym ned-knappen.

iPhone 8 som visar placering av knappar
Tryck och håll in sidoknappen tills du ser Apple-logotypen (ignorera skjutreglaget för att stänga av skjutreglaget som visas) och släpp det sedan.

Vänta medan telefonen startar om.

Så här tvingar du omstart av iPhone (andra modeller)
En tvångsomstart, även känd som en hård återställning, startar om telefonen och uppdaterar minnet som appar körs i. Det raderar inte dina data, men det hjälper iPhone att börja från början. När du behöver tvinga omstart av en äldre iPhone-modell (förutom iPhone 7; det är i nästa avsnitt), följ dessa steg:

Med telefonens skärm vänd mot dig, håll nere Sleep/Wake-knappen och hemknappen samtidigt.

iPhone 6-bild som visar placering av knappar
Fortsätt att hålla nere knapparna när avstängningsreglaget visas, släpp inte knapparna.

När Apple-logotypen visas släpper du vilo-/väckningsknappen och hemknappen.

Vänta medan iPhone startar om.

Så här tvingar du omstart av iPhone 7-serien
Processen för att starta om iPhone 7-serien är något annorlunda. Det beror på att hemknappen inte är en fysisk knapp på dessa modeller; det är en 3D Touch-panel. Som ett resultat ändrade Apple hur dessa modeller tvångsstartas.

Med iPhone 7-serien håller du ned Volym ned-knappen och Sleep/Wake-knappen samtidigt tills du ser Apple-logotypen och släpper sedan knapparna och väntar på att telefonen startar om.

Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →