Ändra en iPhone till en ny ägare

Postat av iPhone Case Sverige

Ändra en iPhone till en ny ägare

Någonstans mellan tiden för det pittoreska garaget i Los Altos där Steve Jobs och Steve Wozniak pickade iväg på de första Apple-datorerna och den 945 miljarder dollar Cupertino-monoliten som Apple är 2018, har de tekniska banbrytarna släppt över ett dussin modeller av den allestädes närvarande iPhone .


Och med mer än 1,2 miljarder av dessa iPhones sålda från och med 2017, betyder det att mer än 1,2 miljarder människor har blivit nya iPhone-ägare. Oavsett om din iPhone är ny ur lådan eller kommer till dig begagnad, har nya ägare några olika alternativ för att ställa in enheten.

Apple Device System Restore
Om din nya iPhone tidigare har konfigurerats och använts av någon annan kan du behöva återställa enheten till fabriksinställningarna, vilket raderar all befintlig information och inställningar på telefonen och installerar den senaste versionen av iOS-operativsystemet. Från och med 2018 kan iPhone 5s, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus och iPhone X alla köra den senaste versionen av OS, iOS 12. Denna systemåterställningsprocess också fungerar på iPad och iPod-enheter.


Den enklaste vägen för att återställa din telefon är att gå in i enhetens inställningsmeny och sedan trycka på "Allmänt", "Återställ" och "Radera allt innehåll och inställningar." Du kan bli ombedd att ange enhetens lösenord eller Apple ID-lösenordet för den ursprungliga ägaren, så det är bäst att gå igenom denna process med nämnda ägare. När du har bekräftat återställningen tar det några minuter för enheten att radera allt. När telefonen har återställts till fabriksinställningarna kommer inställningen som ny ägare att variera beroende på din tidigare telefon.

Inställning: A Clean Slate
Om iPhone är din allra första iOS-enhet eller om du vill ha en nystart utan att överföra några gamla data, följ helt enkelt instruktionerna som visas på skärmen efter att ha utfört en fabriksåterställning eller slagit på iPhone för första gången.

Direkt från början kommer telefonen att hälsa dig med "Hej" på en mängd olika språk. Härifrån guidar din iPhone dig genom processen med att välja ditt land eller din region, ansluta till ett Wi-Fi- eller mobilnätverk, ställa in Touch ID eller Face ID och skapa en lösenordskod. När skärmen "Appar och data" visas väljer du alternativet "Konfigurera som ny iPhone". Du kommer då att uppmanas att logga in med ditt befintliga Apple-ID eller skapa ett Apple-ID för första gången. Därefter kan du välja att ställa in den virtuella assistenten Siri och anpassa några sista alternativ och sekretessinställningar innan du trycker på "Kom igång" för att börja använda din nya smartphone.

Konfiguration: Från en Android-enhet
Om du har en iPhone 5 eller senare med iOS 9 eller senare kan du överföra en del av din tidigare Android-telefons data till din nya iPhone när du byter ägare, förutsatt att du har den gamla Android-enheten till hands och att den nya iOS-enheten har tillräckligt med lagringskapacitet för att lagra Androids data. Innan du börjar måste du ladda ner den kostnadsfria Move to iOS-appen till din Android-enhet från Google Play Butik.

Slå på båda enheterna och se till att de båda är anslutna till Wi-Fi och en strömkälla. Slå på den nya eller fabriksåterställda iPhonen och gå igenom den guidade installationsprocessen. När du kommer till skärmen "Appar och data" väljer du "Flytta data från Android".

Öppna appen Flytta till iOS på Android-enheten. Tryck på "Fortsätt", "Godkänn" och "Nästa". På iPhone trycker du på "Fortsätt" på skärmen Flytta från Android och en sexsiffrig eller 10-siffrig kod visas. Ange den koden på din Android-enhet och skärmen Överför data visas. Från den här skärmen kan du välja vilket innehåll – som kontakter, meddelandehistorik, foton, videor, bokmärken och mer – du vill överföra. När du har valt innehållet trycker du på "Nästa" och väntar på att laddningsfältet som visas på din iPhone är klart. När data har överförts följer du instruktionerna på din iPhone för att fortsätta konfigurera enheten som vanligt.

Inställning: Från en iPhone
Om du vill överföra data från en gammal iOS-enhet till en ny iPhone erbjuder Apple en handfull alternativ.

Om din nya enhet kör iOS 11 eller senare, placera den helt enkelt nära din gamla enhet – med båda enheterna anslutna till ström och Wi-Fi – och slå på enheterna. Med snabbstart visas en skärm som säger "Ställ in ny iPhone" med ditt tillhörande Apple-ID. Följ anvisningarna på skärmen och överföringsprocessen sker trådlöst.

iCloud ger dig ett annat överföringsalternativ. Med gamla och nya iPhones anslutna till ström och Wi-Fi, följ installationsguiden på den nya iPhone tills du kommer till skärmen "Appar och data" och välj sedan "Återställ från iCloud-säkerhetskopia". Om du använde iCloud för att säkerhetskopiera data på din tidigare iOS-enhet (och iCloud Backup-alternativet är aktiverat i enhetens inställningar), följ anvisningarna och vänta på att data överförs.

Med den senaste versionen av iTunes ansluter du din gamla iPhone till din dator, väljer enheten och väljer alternativet "Säkerhetskopiera nu" för att säkerhetskopiera dess data. När skärmen "Appar och data" visas under installationsprocessen på den nya iPhone, tryck på "

Återställ från iTunes Backup" och anslut sedan den nya enheten till datorn och öppna iTunes. Välj enheten och klicka på "Välj Återställ säkerhetskopia" och välj sedan säkerhetskopian du skapade med din gamla iPhone.


Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →