dolda iPhone-tips och tricks du bör prova

Postat av iPhone Case Sverige

Dolda iPhone-tips
1. Använd anpassade appikoner
Finns det något bättre sätt att kickstarta den här lineupen än att prata om att ändra appikonerna efter ditt hjärta? Ja, du läste rätt! Anpassade appikoner kan hjälpa dig att anpassa din startskärm.

Efter en lång väntan har iOS så småningom öppnat porten för anpassning genom att introducera hemskärmswidgets och även erbjuda friheten att finjustera appikoner. Om du undrar att du kanske måste spendera några dollar för att köpa ikonpaketen, låt mig berätta att det finns några coola idéer som kan låta dig designa din iOS 14-startskärm som ett proffs – utan att behöva dela ut några pengar.

Det finns en hel del tredjepartsappar som App Icon Changer (gratis, $9,99/månad) och Launch Center Pro (gratis, erbjuder köp i appar) som låter dig skapa anpassade appikoner. Processen att skapa anpassade appikoner är ganska enkel. Allt du behöver göra är att använda en av dessa tredjepartsappar för att designa dina favoritappikoner och sedan spara dem i din kamerarulle. Därefter använder du appen Genvägar för att lägga till de anpassade appikonerna på hemskärmen.

2. Byt bakgrund automatiskt
Jag är ett stort fan av iögonfallande bakgrundsbilder och använder dem alltid för att dekorera hem-/låsskärmen. Oavsett hur snygg en tapet är, låter jag den inte sitta kvar i mer än en dag eller två. Men istället för att ställa in en tapet manuellt genom att gräva in i appen Foton/Inställningar, använder jag hellre ett knep för att byta tapet automatiskt. Och det också med bara ett tryck på hemskärmen. Låter spännande, eller hur?

Om du också tycker att detta hack är värt att prova, skapa ett album med alla bakgrundsbilder som du vill använda. Ladda sedan ner bakgrundsgenvägen till ditt genvägsbibliotek. Ställ sedan in genvägen för att komma åt ditt anpassade fotoalbum. Efter det kan du bara trycka på genvägsikonen för att ändra bakgrunden automatiskt på din enhet. Ta en titt på GIF nedan!3. Starta din favoritapp med Back Tap Gesture
Bland alla coola iOS 14-funktioner som jag har provat är Back Tap utan tvekan ett av mina toppval. Det som gör det så häftigt är möjligheten att låta dig inte bara aktivera ett brett utbud av systemfunktioner som Siri, appväxling, nåbarhet, Spotlight och mer utan även att starta dina favoritappar med Back Tap.

Med hjälp av appen Genvägar kan du välja den app som du vill starta med dubbel-/trippeltryck-gesten. När det är gjort kan du gå över till appen Inställningar -> Tillgänglighet -> Peka -> Tillbaka Tryck -> Dubbeltryck/Trippeltryck och välj sedan genvägen. Efter det, allt du behöver göra för att öppna den appen är bara att trycka på baksidan av din iPhone och du är igång!

4. Lyssna efter Hey Siri även när iPhone är vänd nedåt eller täckt
När iPhone är vänd nedåt eller täckt, aktiveras inte Hey Siri. Den är utformad för att du enkelt ska kunna förhindra att den virtuella assistenten anropas i onödan. Men vad händer om du av misstag har lagt din iOS-enhet med framsidan nedåt eller täckt och försöker anropa den virtuella assistenten för att tända ficklampan under midnatt? Skulle du inte tycka att den här funktionen är irriterande? Ja, du kanske vill inaktivera den här funktionen.

Gå till appen Inställningar på din enhet -> Tillgänglighet -> Siri. Slå nu på strömbrytaren precis bredvid "Lyssna alltid efter Hey Siri."

5. Ställ in Custom Charging Animation på iPhone
Den här är för folk som aldrig verkar få nog av anpassning. Om det är du, skulle idén att ställa in en fantastisk laddningsanimation på iPhone omedelbart ge dig ett leende. Tänk på att detta hack fungerar synkroniserat med appen Genvägar och kräver också att du laddar ner en laddande animationsapp.
Mina tre bästa laddningsanimationsappar är:

Laddar ljud och effekter: (gratis)
Laddningsanimation (gratis)
Laddningsljud: (gratis)
När du har installerat din favoritapp för laddningsanimering, välj önskad laddningsanimation och använd sedan appen Genvägar för att ställa in den med den här guiden.
6. Dölj specifik bild från fotowidgeten
Photo Widget är bland de coolaste hemskärmswidgetarna som Apple har introducerat i iOS 14. Även om jag har gillat att använda den på min iPhone för att hålla reda på fina minnen direkt från hemskärmen, bristen på bättre kontroll över vilka bilder som ska visas och vilka jag ska hålla borta har irriterat mig mycket.
Tack och lov finns det ett knep som fungerar tillförlitligt för att dölja specifika bilder från fotowidgeten. Tryck bara på bilden du inte vill se i fotowidgeten. Efter det, tryck på knappen Dela och välj Ta bort från utvalda foton för att hålla den bilden borta från widgeten.

7. Göm appar på din iPhone
Vissa personliga appar som dejting och kostnadsspårning är bättre hemliga. Så om du inte längre vill att någon ska stöta på dina privata appar, se till att hålla dem under skölden. iOS erbjuder flera sätt att dölja appar. Till exempel kan du använda mappar för att hålla appar utom synhåll, dra fördel av skärmtid för att dölja appar (Inställningar-app -> Skärmtid -> Innehålls- och sekretessbegränsningar -> Tillåtna appar) och till och med använda ett mördande hack.

Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →