7 sätt teknik kan lösa livets små irritationsmoment, från att sakna e-postmeddelanden till att glömma något i butiken

Postat av iPhone Case Sverige

1. Sluta missa viktiga e-postmeddelanden
De flesta e-postleverantörer låter dig aktivera varningar och ljud. På så sätt vet du direkt när ett e-postmeddelande kommer in. Du kanske läser detta och tänker: "Jag får alldeles för många e-postmeddelanden. Om jag aktiverade varningar skulle min telefon ständigt göra ljud!”

Vänta en sekund. Du kan faktiskt aktivera varningar och ljud för specifika e-postadresser. På så sätt kommer du aldrig att missa ett e-postmeddelande från en viktig avsändare.

Med Gmail som exempel, så här använder du den här funktionen:
Följ dessa steg på din iPhone, iPad eller Android:

Öppna först Gmail-appen.
Tryck på Meny > Inställningar.
Välj ditt konto.
Tryck sedan på E-postaviseringar > Endast hög prioritet.
2. Sluta glömma vad du behöver i butiken
Alltid glömmer du den där saken i butiken? Be din telefon påminna dig om att ta upp den så fort du går in genom dörren. Gör en inköpslista i anteckningssektionen i appen Påminnelser på din iPhone. Här är hur:

För iPhone:

Öppna appen Påminnelser.
Tryck på + Ny påminnelse och skriv sedan din påminnelse.
För att lägga till en plats, tryck på knappen Plats för att tilldela ett meddelande baserat på var du är. Välj ett av alternativen eller tryck på Anpassad för att lägga till din plats, välj om du vill bli meddelad när du anländer eller lämnar, och ställ in omkretsen för ditt påminnelseområde.

För att få platsbaserade påminnelser, se till att Platstjänster är aktiverade. Öppna appen Inställningar, tryck på Sekretess > Platstjänster och aktivera Platstjänster.

För Android:

Du måste aktivera din GPS och platstjänster om du har en Android. Detta låter dig ställa in en platsbaserad påminnelse med alla dina matvaror. Så här får du din Android att påminna dig om vad du behöver när du är i butiken.

Säg först, "Okej, Google. Påminn mig om att hämta mjölk, biff, ägg, cheddar och broccoli från affären.” (Ersätt den här listan med vad du behöver, naturligtvis.)

Google Assistant kommer att fråga "Vilken tid vill du bli påmind?" Berätta för den att påminna dig när du kommer till butiken - och glöm inte att inkludera platsen. Du kan till exempel svara på frågan med "När jag kommer till Fry's på Bell Road."

Nu när du ställer in din platsbaserade påminnelse behöver du inte oroa dig för att glömma din lista. När din Android hämtar din plats skickar den ett meddelande med alla föremål du letar efter.

3. Se vem som ringer utan att gräva fram din telefon
Ingen smartklocka? Inga problem. Du kan fortfarande veta vem som ringer dig utan att ta upp telefonen ur fickan eller väskan.
Du vet förmodligen att du kan tilldela ringsignaler till specifika mönster. Men din telefons anpassningsfunktioner går utöver det. Du kan också ställa in unika vibrationsmönster för specifika kontakter. Det betyder att du kommer att kunna berätta vem som ringer med ljud och känna dig ensam.

Så här tilldelar du en anpassad vibration till en kontakt på din iPhone:
Starta först din telefonapp och tryck på Kontakter. Välj sedan en kontakt från listan.
I det övre högra hörnet på skärmen trycker du på Redigera.
Tryck på Ringsignal om du vill att telefonen ska vibrera eller Textton om du vill ha vibrationer för texter.
Tryck sedan på Vibration.
Välj en vibration under listan Standard.
För att gå tillbaka, tryck på Ringsignal eller Textton.
Tryck på Klar två gånger.

4. Inget mer fumlande efter ljusströmbrytaren
Låt dina lampor tändas genom att ställa in ett schema eller efter din plats när du är nära att komma hem. Allt du behöver är några smarta glödlampor eller smarta kontakter.

Först måste du para ihop enheterna med telefonens Alexa-app
Det betyder att du måste skapa en grupp. Öppna Alexa-appen och välj Enheter. Tryck sedan på +-tecknet i det övre högra hörnet > Tryck på Lägg till grupp > Skapa ett rum eller enhetsgrupp > Nästa.

Detta tar dig till en sida som heter Namnge rummet eller enhetsgruppen. Du kan välja ett namn från en lista – eller skapa ditt eget. Bläddra bara ned till Anpassat namn och skriv in gruppens namn. (Du kan bli ganska kreativ här.)

Nu är det dags att lägga till dina enheter. Välj de du vill gruppera och tryck på Nästa > Hoppa över > Klar. Alexa är nu ansluten till dina ljusströmbrytare.

För det andra, så här skapar du ett schema så att dina lampor tänds vid specifika tidpunkter
Öppna din Alexa-app och tryck på Mer > Rutiner > Tryck på +-tecknet och namnge din rutin. Sedan kan du börja ställa in åtgärderna. Gör detta genom att trycka på plustecknet bredvid När detta händer.'Välj Schema. Du har tre alternativ: Du kan ställa in strömbrytaren så att den slås på vid soluppgång, solnedgång eller en anpassad tid. Välj schemat och tryck på Nästa.

Tryck sedan på Lägg till åtgärd > Smart Home > Alla enheter > Välj den ljusströmbrytare som du vill para ihop med rutinen. Låt appen veta om du vill att den ska slås på eller stängas av. (Det finns en växel som du kan flytta över.) Tryck på Spara och rutinen är äntligen klar.

Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →