Härdat glas vs. Plast skärmskydd: Vilket är bäst?

Postat av iPhone Case Sverige

Härdat glas vs. Plastskärmskydd: Vilket är bäst?

Skärmskydd i plast
Spruckna eller trasiga pekskärmar är mycket vanliga idag snarare än intakta. Skärmskydd av plast finns överallt på marknaden. Låt oss analysera dem.

Fördelar
Skärmskydd i plast är mycket motståndskraftiga för att få dem att hålla längre. Experiment har visat att det inte har någon effekt på plastskärmskydden att hamra eller till och med tappa den från en höjd på stenar. Denna funktion säkerställer deras långvariga användning. Om du behöver sätta på ett vattentätt fodral kan du ta av plasten.

Nackdelar
Det finns många nackdelar med plastskärmskydden. På grund av att de är gjorda av plastmaterial tappar dessa skydd med tiden sin klarhet. Du kan lätt upptäcka reporna om de sitter på plastskärmskydden. Märkena på dem är vanligtvis tydligt synliga.
Det är relativt tunnare än de glashärdade skärmskydden. Dessa är inte fingeravtrycksresistenta och lämnar dem på din skärm efter att du har använt dina smartphones. Det ser inte så trevligt ut. Du måste ofta torka av dem från skärmen efter användning.
Skärmskydd av plast ger inte full täckning vilket slutar med att det gör den mindre reptålig än alternativet i härdat glas.
Om du har ignorerat små repor under en lång tid, tenderar de att orsaka större sprickor i händelse av ett skärmskydd av plast.

Härdade skärmskydd
Skärmskydd i härdat glas tillverkas genom att glaset värms upp ordentligt och sedan snabbt kyls ned. Eftersom glaset tål både extrem värme och sedan snabb kylning, blir de otroligt starkare.

Fördelar
De kan vara ett dyrare alternativ än plast, men det skyddar din enhet bättre. Skärmskydd i härdat glas är mycket robustare och robustare än de förra.
Härdat glas består av olje- och reptåligt gorillaglas.
Det förbättrar din användarupplevelse när dina fingrar glider smidigare på dessa skärmskydd.
De förhindrar överdrivna fingeravtryck och oljefläckar.
Du kanske inte ens märker att de är överst på din mobilskärm. Det får inte din telefon att se hemsk ut genom att inte kompromissa med utseendet på din smartphone. De ger dig lika mycket tydlighet som din smartphone skulle göra utan något skärmskydd över skärmen.

Nackdelar
Du måste vara mycket försiktig när du använder glashärdade skärmskydd, som när du knäcker det, är de färdiga.
Eftersom det är ett glas är chansen stor att du skär dig efter ett dåligt chip. Du bör inte återanvända ett sprucket skärmskydd av härdat glas, till skillnad från plast.
Skärmskydd i härdat glas erbjuder inte så mycket stötskydd som utlovats av ett skärmskydd i plast. 


Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →