iPhone tips och hacks som du inte visste om

Postat av iPhone Case Sverige

1. LADDA DIN TELEFON SNABBARE MED EN ENKEL KNAPP

Trött på att vänta på att din telefon ska laddas upp? Tja, det finns ett sätt att påskynda omjuicingsprocessen, och det är förvånansvärt enkelt - aktivera bara Flight Safe-läget. Genom att slå ut alla din telefons Wi-Fi-sökning, datatömmande kommunikationsförmåga, tar den påfrestningen på ditt batteri medan den slås på. Inte jättemycket, sant - men om du är pressad på tid och vill få i dig varje bit juice, kan de extra 4 % du lägger till på 30 minuter ansluten till elnätet göra hela skillnaden.

2. RAKA SEKUNDER AV DINA SÖKNINGAR

När det kommer till att ta reda på fotbollsresultaten eller bevisa en poäng, handlar det om snabbhet och precision att nå dit du behöver gå på internet - något som saknas när du tvingas slå ut typtunga webbadresser. Så spara tid genom att hålla ned punktikonen medan du skriver en adress för att få fram en genvägsserie med URL-suffix. Från klassikerna (.com, .co.uk) till de mindre använda (.edu, .ie), det finns snabba genvägar för alla.

3. UPPTÄCK EXAKT VAD DIN TELEFON VET OM DIG
Något olyckligt, din iPhone samlar alltid in data om dig i bakgrunden – oavsett om det är apparna du använder mest, hur mycket data du bläddrar igenom... eller till och med, mest läskigt, var du är. För att se vad vi menar, gå till Inställningar > Sekretess > Platstjänster > Systemtjänster > Frekventa platser. Här kan du inte bara se var du har varit, utan hur länge du har tillbringat på varje plats. Storebror tittar verkligen...

4. BYT UT EN VERKTYGSLADA

Du har förmodligen arkiverat Compass-appen tillsammans med apparna Aktier och Hitta vänner i en mapp med titeln "Crap I can't delete". Du bör dock dra ut den igen - eftersom den har en hemlig andra funktion som hjälper dig med dina gör-det-själv-uppgifter. Nej: använder inte din iPhone för att slå in spikar (även om den - kort - kan göra det också). Om du istället sveper åt vänster i Compass-appen får du upp ett mycket användbart vattenpass - en digital bubbelmätare som kan kontrollera om den hyllan verkligen är vågrät. (Spoiler: det är det inte.)
5. LÅS DIN KAMERAS BRÄNDPUNKT

Vi vet alla att om du trycker på skärmen medan du tar ett foto kommer kamerans fokus att ställas in, eller hur? Bra. Det är dock irriterande att varje gång du flyttar kameran efter att ha valt en brännpunkt försvinner den. Tja, inte mer. Istället för att bara trycka på skärmen trycker du på i en eller två sekunder tills en ruta med "AF låst" dyker upp. Nu kan du vrida, vända och svänga runt saken utan att tappa fokus.

6. SKAPA ANPASSADE VIBRATIONER

Har du någonsin önskat att du kunde se vem som ringer bara genom hur din telefon känns surrande mot ditt ben? Nu kan du: I Kontakter, välj din person och tryck på Redigera. Här ser du ett vibrationsalternativ. Om du väljer detta får du många alternativ, inklusive verktyget Skapa ny vibration. Att skapa din skräddarsydda buzz är lika enkelt som att knacka på skärmen till ditt val.

7. RÄTTA SIRIS UTSTAL

Siri är lite av en självbelåten know-it-all - så det finns inget bättre än att kalla den på sina kuk-ups. Som när den uttalar folks namn fel som en okunnig britt utomlands. Så om Siri säger något fel, berätta bara för det. Om du följer upp ett misstag genom att säga "Det är inte så du uttalar..." kommer Siri att fråga efter rätt uttal och sedan låta dig kontrollera att det stämmer. För vi vet alla att det är Levi-O-sa, inte Levi-o-SAR.

8. STÄNG TRE APPAR PÅ GÅNG

Det är inte bara bilder och webbsidor som stöder flerfingergester. Du kan lägga ytterligare siffror för att rensa upp din iPhone röran också. Om du behöver stänga flera applikationer i en hast – av helt oskyldiga, utan att dölja någonting, ärliga skäl – kan du dra tre fingrar uppåt på multitasking-menyn för att ta bort röran snabbare. Vilket betyder att din telefon borde vara snabbare på dubbelsnabb tid.

9. SÄTTA DIN MUSIK PÅ EN TIMER

Njut av att lyssna på lite lugnande bakgrundsmusik när du glider iväg till Land of Nod? Då är du förmodligen alltför bekant med att vakna klockan 03:00 till oönskade låtar. Såvida du naturligtvis inte ställer in din musik så att den stängs av på en timer. I Klocka-appen glider du fram till Timer-alternativen. Här under taggen "När tiden slutar" kan du byta ut larmalternativet för en "Sluta spela"-tagg. Detta kommer att stänga av låtarna, oavsett om det är via Apple Music eller Spotify, när timern når noll.

10. TA ETT FOTO UTAN ATT RÖRA DIN TELEFON

Ett gammalt men bra iPhone-hack använder dina volymkontrollknappar för att fånga ett ögonblick - och på så sätt sparar du din köttiga tass som blockerar skärmen när du försöker trycka på pekskärmskontrollerna. Men om du föredrar att bli ännu längre borta från dina fotofångande slutarkontroller? Att trycka på volymknappen på ett par kompatibla, anslutna hörlurar kommer att ha samma effekt.

Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →