9 iPhone-hack som du faktiskt inte har testat än

Postat av iPhone Case Sverige

iPhone Hack #1: Skicka skräppostsamtal till röstbrevlådan
Trött på robosamtal? Du kan nu dirigera okända uppringare direkt till din röstbrevlåda. Naturligtvis kan en del robocallers förfalska en väns eller släktings telefonnummer så att det faktiskt ser ut som om de ringer dig – och iOS kan inte riktigt hjälpa dig där – men annars, om telefonnumret inte är sparat i dina kontakter, du kommer inte behöva ta itu med det förrän senare. Undantag inkluderar telefonnummer som du nyligen har ringt ett utgående samtal till eller telefonnummer som Siri hittar i din e-post, till exempel.

Inställningar > Telefon > Slå på Tysta okända uppringare.

iPhone Hack #2: Slå på mörkt läge endast på natten
iphone hacks
ÄPPLE

Armén av Dark Mode-lärjungar fick äntligen vad de har bett om i alla dessa år med iOS 13. Om din primära preferens inte är en mörk liten skärm, men du fortfarande vill skörda några av Dark Modes fördelar, som att minska din ansträngda ögon på natten, överväg att slå på den endast under vissa timmar.

Inställningar > Display och ljusstyrka > Aktivera automatiskt > Tryck på Alternativ, som ska visas som en lista precis nedanför. Där kan du skapa ett anpassat schema för mörkt läge, antingen baserat på inställningar för skymning till gryning eller din egen specifika timing.
iPhone Hack #3: Skriv snabbare med en hand
Apple är nästan ett decennium efter när det gäller att aktivera den här funktionen, eftersom Android-användare länge har haft möjligheten, men bättre sent än aldrig. Med QuickPath-svepskrivning kan du dra fingret över bokstäverna i vad du än försöker säga, istället för att knacka. Det är mycket snabbare och, i vissa fall, benäget att få färre fel. Även om ditt finger inte direkt vidrör alla rätt bokstäver kommer rätt ord att väljas, liknande den vanliga autokorrigerings- och förslagsfunktionen i iMessage.

Om du redan använder en tangentbordsapp från tredje part som SwiftKey är detta inte nytt för dig. Men om du inte gör det kan du hoppa över att betala för en av dessa appar.

QuickPath är aktiverat som standard när du laddar ner iOS 13. För att stänga av det, gå till Inställningar > Allmänt > Tangentbord > Skjut för att skriva.
iPhone-hack #4: Para två uppsättningar AirPods till en iPhone

Anslut dina AirPods till din iPhone > Tryck på AirPlay-ikonen i kontrollcentret eller från din låsskärm eller appen du lyssnar på > Dela ljud > Håll din väns AirPods eller Beats-hörlurar nära din enhet (förvara AirPods i sitt fodral, men med locket öppet sätter du alla andra i parningsläge) > När din väns hörlurar visas på skärmen trycker du på Dela ljud.
iPhone Hack #5: Anpassa dina "Stör ej"-portar
Med en förälder som har varit en lojal Stör ej-användare i flera år, har jag haft ett antal mindre nödsituationer där jag inte kunde nå min mamma. Nej, hon har fortfarande inte stängt av Stör ej, men hon har lagt till mig i en lista över kontakter som kan bryta igenom dess järnklädda grindar. Om du skulle betrakta dem som en nödkontakt bör du överväga att lägga till dem i den listan.

Hitta önskad person i Kontakter > Tryck på Redigera i det övre högra hörnet > På redigeringssidan klickar du på antingen Ringsignal eller Textton > Överst hittar du Emergency Bypass, som tillåter ljud och vibrationer från den personen även när Gör Stör ej är aktiverat. Du kanske vill välja en tyst ringsignal om du väljer att göra detta – trots allt är inte varje sms och samtal efter läggdags en allvarlig nödsituation.
iPhone Hack #6: Ladda smartare, inte svårare
Ingen anledning att återhämta #BatteryGate, men Apples nya "Optimized Battery Charging"-funktion är verkligen ett svar på kontroversen.

"Ett batteris livslängd är relaterad till dess kemiska ålder, vilket är mer än bara tiden sedan batteriet monterades", skriver Apple på sin hemsida. "När litiumjonbatterier åldras kemiskt, minskar mängden laddning de kan hålla, vilket resulterar i minskad batteritid och minskad toppprestanda."

I iOS 14
Optimerad batteriladdning introducerades förra hösten med debuten av iOS 13. Den ska minska slitaget på batteriet genom att fördröja laddningen till över 80 procent. Maskininlärningsalgoritmer på enheten lär sig dina laddningsvanor så att funktionen bara startar när din iPhone tror att den kommer att vara ansluten under en längre tid, som över natten.

Den här inställningen är aktiverad som standard när du uppdaterar till iOS 13. För att stänga av den, gå till Inställningar > Batteri > Batterihälsa > Optimerad batteriladdning.
iPhone Hack #7: Spela radiostationer genom Siri
Den här funktionen är inte exklusiv för iOS 13 – ett begränsat antal iOS 12-användare kan aktivera det – men det här är första gången alla iPhone-användare kan be Siri att spela en given radiostation, från din lokala pop-FM-kanal till NPR.

Säg "Hej Siri" och följ med "spela [radiostationens namn] radiostation."
iPhone Hack #8: Lås upp din iPhone med din Apple Watch
iphone hacks

Om du bär en mask eller glasögon kan din iPhones Face ID-funktion äventyras. Om att skriva in ditt lösenord inte är på din agenda, oroa dig inte – iOS 14.5 gör det möjligt att låsa upp din iPhone med din Apple Watch.

Här är vad du behöver:

iPhone X eller senare med iOS 14.5 eller senare installerat
Apple Watch Series 3 eller senare med watchOS 7.4 eller senare installerat
Innan du börjar:

Se till att din Apple Watch och iPhone är ihopkopplade
Slå på Bluetooth och WiFi på båda enheterna
Din Apple Watch bör ha ett lösenord inställt och du bör ha handledsdetektering aktiverad
Sätt Apple Watch på handleden och se till att låsa upp den
Så här ställer du in det:

Inställningar > Ansikts-ID och lösenord > Skriv in ditt lösenord > Rulla ned tills du ser Lås upp med Apple Watch > Slå på funktionen.
Så här låser du upp din iPhone med din Apple Watch:

Väck din iPhone genom att höja den eller trycka på skärmen > Titta på din iPhone för att låsa upp den > Dra uppåt från skärmens undersida för att använda den.
iPhone Hack #9: Få appar för att sluta spionera på dig
I genomsnitt innehåller varje app på din iPhone sex spårare från andra företag med den enda avsikten att samla in och sälja dina data i bulk. Lyckligtvis har Apple introducerat ett nytt verktyg i iOS 14, kallat "App Tracking Transparency", som gör det mycket lättare att blockera annonsspårare.

Så om du inte vill att Facebook ska spåra dig till Amazon har du tur. Den bästa delen? Företag kan inte begränsa funktionaliteten i sina appar för användare som inte vill bli spårade.

Inställningar > Sekretess > Spårning > Hitta Tillåt appar att begära att spåra och växla till på-läget.


Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →