Kan du stänga alla öppna appar på din iPhone på en gång?

Postat av iPhone Case Sverige

Om du lägger ner mycket tid på att stänga appar på din iPhone, kanske du undrar om du kan stänga alla på en gång istället.

Av vilken anledning som helst, det finns tillfällen då du kanske vill stänga alla bakgrundsappar på din iPhone. Även om det skulle vara praktiskt om du kunde stänga alla dina öppnade iPhone-appar på en gång, är det inte en del av Apples design. Du kan dock påskynda processen genom att använda flera fingrar för att stänga flera appar åt gången.

Hur man stänger öppnade appar samtidigt på din iPhone
Även om ingen funktion tillåter dig att stänga alla dina öppnade appar samtidigt, kan du stänga flera appar samtidigt på din iPhone eller iPad.

Gå bara till App Switcher som du normalt skulle göra (vilket vi har förklarat nedan). Använd sedan flera fingrar för att dra flera appar från skärmen samtidigt. Baserat på våra tester kan du stänga upp till fem appar samtidigt. Detta är dock onaturligt och svårt att göra med en hand.

Sättet att komma åt App Switcher och stänga appar varierar beroende på vilken enhet du använder. På en iPhone med en hemknapp:

Dubbelklicka på hemknappen.
Svep från sida till sida för att hitta apparna du vill stänga.
Svep uppåt på en förhandsgranskning av appen för att stänga appen. Använd flera fingrar för att stänga flera appar.
På en iPhone utan hemknapp:

Från startskärmen sveper du uppåt från botten till mitten av skärmen.
På App Switcher, svep i sidled för att hitta de appar du vill stänga.
Svep uppåt på en förhandsgranskning av appen för att stänga appen. Använd flera fingrar för att stänga flera appar.

Du behöver inte alltid stänga dina iPhone-appar
Många människor har för vana att stänga oanvända appar i bakgrunden varje gång de använder sin iPhone, av rädsla för att använda för mycket batteri eller ta upp för mycket systemresurser. Detta är dock inte nödvändigt.

Efter att du har bytt app förblir de visserligen aktiva en kort tid, men sedan går de in i ett avstängt tillstånd. När detta händer kör de inte aktivt eller tar upp systemresurser, så det finns ingen anledning att stänga dem.

Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →