Hur du ställer in din iPhone 13 med snabbstart

Postat av iPhone Case Sverige

Har du en ny iPhone som du vill konfigurera? Snabbstart är ett enkelt och bekvämt sätt att göra det

Alla som har en helt ny iPhone – oavsett om det är en iPhone 13, iPhone SE eller en av de äldre modellerna som Apple fortfarande säljer – står inför ett dilemma. Även om du vill börja använda din nya telefon på rätt sätt, måste du verkligen ta dig tid att överföra allt från din gamla iPhone. Apples snabbstartsfunktion kan göra det mindre jobbigt.

Snabbstart, som introducerades tillbaka i iOS 11, kan vara en ny funktion för dig om du inte har uppgraderat din telefon på ett bra tag. Det är verkligen ett praktiskt sätt att få dina inställningar, appar, kontakter och annan data till din nya enhet. Var bara medveten om att det bara är en metod – du kan också installera en säkerhetskopia av din iPhone-data från iCloud eller överföra en säkerhetskopia av dina data från en Mac eller PC. Jag, jag gillar Quick Start för dess no-krångel, no-muss tillvägagångssätt.

Här är en guide om hur du använder snabbstart för att ställa in din nya iPhone, oavsett om det är en iPhone 13 eller någon annan ny iPhone som har kommit i din ägo. Vi kommer också kort att diskutera de andra metoderna för att överföra data till din nya iPhone.

Säkerhetskopiera din gamla iPhone innan du sätter igång
Det är alltid en bra idé att starta processen med att installera en ny iPhone genom att säkerhetskopiera din gamla. Detta kommer inte bara att ge dig en ny säkerhetskopia oavsett vilken installationsmetod du använder, det ger dig också ett skyddsnät ifall något går snett.

Vi har fullständiga instruktioner om hur du säkerhetskopierar din iPhone med iCloud, en Mac eller en PC. Du kan säkerhetskopiera till iCloud från appen Inställningar på din iPhone. Med en Mac kopplar du bara in din iPhone till en port på din Mac och går till Finder (om du kör macOS Catalina eller senare) eller iTunes (om du fortfarande kör en tidigare version av macOS som Mojave). Windows-användare kan också vända sig till iTunes för säkerhetskopiering.

Använd Snabbstart för att överföra data till din nya iPhone
Med en backup på plats är du redo att börja. Ha din gamla iPhone och din nya iPhone nära varandra och se till att den gamla körs med iOS 11 eller senare. Starta din iPhone och svep uppåt från Hello-skärmen för att komma igång.

1. Välj ditt språk.
2. Välj ditt land.
3. Snabbstartsalternativet visas nu, och när du väl har tagit din gamla telefon nära din nya enhet kan du fortsätta. Annars kan du trycka på alternativet Ställ in manuellt längst ned på skärmen.
4. En animerad bild visas på skärmen på din nya iPhone. Plocka upp din gamla och rada upp bilden i det runda fönstret. Detta autentiserar snabbstartsöverföringen.
5. Du kommer att bli ombedd att ange lösenordet för din gamla iPhone på din nya enhet.
6. Tryck på Fortsätt när du uppmanas att göra det. Du kommer att bli ombedd på en efterföljande skärm att godkänna Apples villkor innan du fortsätter.
7. Snabbstartsfunktionen kommer att varna dig vad den för med sig och till och med ge dig en uppskattad tid för hur lång tid det kommer att ta. Du kan också välja att anpassa dina inställningar, men det motverkar syftet med en snabbstartsfunktion.
8. Och nu kan överföringen börja. En förloppsindikator visar hur mycket beräknad tid som är kvar av processen.

Konfigurera din nya iPhone med en säkerhetskopia från en Mac eller PC
Om du föredrar att använda en säkerhetskopia som är lagrad på din dator, se bara till att ansluta din nya iPhone till en av datorns portar. Följ installationsprocessen genom steg 3 ovan, där du väljer att ställa in manuellt. Därifrån följer du anvisningarna på skärmen tills du kommer till skärmen Appar och data, då väljer du Återställ från Mac eller PC.

I iTunes eller Finder väljer du din nya enhet. Sedan väljer du Återställ säkerhetskopia och väljer den säkerhetskopia du vill ha (helst den du gjorde precis innan du påbörjade den här processen). Därifrån är det en fråga om att bjuda på din tid, tills all din data har flyttats över.

Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →